Младежка организация на Фондация „Заедно“

Кристиян Ангелов – представител на младежката организация на еврейската общност. Роден през 1999 г. в Пловдив, студент в ПУ „Паисий Хилендарски“ със специалност „Информационно и компютърно инженерство“. През последните години се занимава активно с организацията и координацията на редица събития на ОЕ “Шалом” – Пловдив. Председател е на Младежкия център, в който членуват деца и младежи от всички възрасти.

„Израснал съм и съм възпитан в ценностите на еврейската общност под тепетата, нося в себе си еврейския дух и самосъзнание. С екипа от млади хора се стараем да предадем на нашите връстници и на следващите поколения, знанията ни за еврейството, получени от нашите баби и дядовци! Целим да запазим у тях самосъзнанието, че са част от една невероятна общност, която живее в толерантен град като Пловдив – известен с мирното съжителство между различните народи векове наред.“

Денислава Златанова е представител на българската общност в младежката организация на Фондацията. Завършва с отличен „Журналистика“ в Журналистическия факултет на Софийския университет, където специализира телевизионна и международна журналистика. Включва се в екипа на Фондация „Заедно“ още през 2016 г. В момента разделя времето си между България и Испания, където работи като журналист на свободна практика. Обича да пътешества и вече има 29 печата в паспорта си от държави на 3 континента.

Дени представя дейността на Фондацията на международни младежки форуми, като до момента е участвала и в такива по програма „Еразъм +“ в Брюксел (Белгия), Страсбург (Франция), Лисабон (Португалия) и Храдец Кралове (Чехия).

„Имам приятели от целия свят – от всички религии и етнически общности – за нас няма граници. Свободни сме и сме щастливи заедно, където и да сме“.

Небахат Пехливан е представител на младите хора от турската общност. Родена е на 28.05.1996г.в Пловдив, студентка е по право в ПУ „Паисий Хилендарски“ и работи като юрисконсулт.
Неби е член в управителният съвет на сдружение “Йешилай” и е анагажирана активно с администрацията и организацията на сдружението.

„Аз съм с българско гражданство, но съм от турския етнос и се чувствам много щастлива, че съм родена и живея в такъв хубав град, известен със своята толерантност към представителите на различните общности. За мен е голяма чест да съм част от семейството на Фондация ЗАЕДНО. С удоволствие участвам в проектите на Фондация, където всички етноси се чувстваме еднакво ютно, като у дома си. От няколко месеца подготвям и проект, който искам да разпространим чрез специален канал в YouTube, в който искам искам да разкажа подробно за етапите на пристрастяването към хазартната зависимост и мисля че ще е доста полезно за младите хора и жителите на града ни.“

Инеса Ара Геворгян – представител на младежката организация на арменската общност в Пловдив. Родена на 30.03.1997 г., възпитаник на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства, с профил и професионална квалификация “актьорско майсторство за драматичен театър“. Завършва висшето си образование в ПУ ,,Паисий Хилендарски“ със специалност етнолог, експерт по културата, вероизповедание и работа с етноси (2016-2020г.)

Инес е представител и на пловдивския клон на младежката организация на Общоарменския благотворителен съюз „Парегордзаган“ – най-голямата арменска благотворителна организация в света; активен участник е в редица събития, програми и проекти на AGBU. Тя е част от актьорския състав на самодейния арменски театър „Хагоп Баронян“ в гр. Пловдив.

Игор Кула е представител на руската общност в младежката организация на Фондация „Заедно“. Той е студент в Юридическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“. Доброволец е на Българския Червен Кръст в Пловдив. Активно участва в събитията на Фондация „Заедно“ от самото й създаване, а от 2020 г. е част и от организационния младежки екип на проектите, включени в годишния културен календар на неправителствената органзиация.

Лейла Ал-Саллах е най-новият и най-младият представител на младежката организация. Тя възпитаничка на Национална търговска гимназия в гр. Пловдив. Автор и ръководител на проекта „Красотата в различията“, който 18-годишното момиче осъществява в партньорство с ученическия съвет на НТГ, „Съвет на жените бежанки в България“ и БЧК-Пловдив. Една от основните цели на проекта е да се популяризират положителните черти на мултикултурната среда в най-стария жив град в Европа и да се обсъждат нежелателните последици от дискриминационното отношение към малцинствата. Лейла Ал-Саллах определя себе си като млад човек, прекарал живота си между две много различни държави – България и Сирия.

„Дискриминацията има множество измерения. Макар и представители на новото поколение, голяма част от младите хора – „граждани на света“ – са крайно нетолерантни към различните етноси и националности, с които съжителстват. Винаги съм се чувствала лично ангажирана с проблема за дискриминацията към малцинствата и начините за справяне с него“.