Мисия

Нашата мисия е да популяризираме вековния модел на мирното съжителство между етносите. Да създаваме общи пространства за изява. И общи изяви в открити и закрити пространства. Да насърчаваме познанията за миналото. И градим мостове със съвременен междукултурен диалог. Да обединяваме различността. И да вдъхновяваме с онзи дух на толерантност, който превръща най-стария жив град в Европа в модел на мултиетническо общество.

Как я развиваме?

Подпомагаме дейностите на всички етноси под тепетата – поотделно и заедно –  в контекста на развитието на Пловдив като културна столица на България, Европейска столица на културата през 2019 година и атрактивна дестинция в международния културен туризъм.

Организираме събития (конференции, кръгли маси, спектакли, фестивали, кампании и др.) с насърчаване на съвместното участие на различни етноси и културни групи. Създаваме етно-програми за всички видове медии: телевизии, радиа, печатни и онлайн. Стимулираме и реализираме обучения за местни занаяти, езици (наречия), обичаи, традиции в бита, културата, храненето, облеклото, традиционнните и съвремемнните изкуства (творческо писане, фотография, изобразително изкуство, музика, танци, операторско майсторство), приложно изкуство, медии и нови медии. Организираме клубни прояви за съвместно запознаване с исторически събития и съвременни културни дейци, с произведения на изкуството във всичките му жанрове.

Всеки, който иска да подкрепи каузата ни, може да дари средства и на официалната сметка на фондацията.

IBAN:   BG16BUIN95611000551244

ТИТУЛЯР:   ЗАЕДНО ФОНДАЦИЯ

БАНКА:  АЛИАНЦ БАНК БЪЛГАРИЯ АД

АДРЕС:  ГР.ПЛОВДИВ, БУЛ.ДУНАВ 76

За подписване на договори и издаване на сертификати за дарения, моля, свържете се с нас: predsedatel@za-edno.org; тел. 0878 763686