Събития

Работен обяд ЗАЕДНО с представители на различни етноси

Работен обяд за представяне на проекта „Дом на етносите“ пред представители на общности, които от векове живеят в Пловдив, организира Фондация „Заедно“ в емплематичния за толерантното съжителство архитектирен резерват Старинен Пловдив. С любезното домакинство на Почетния консул на Руската Федерация в Пловдив Георги Гергов и неговата съпруга Вили Гергова, председателите на Фондация „Заедно“ Екатерина Костова и Лалка Златанова посрещнаха в ресторант „Пълдин“ още Генералния консул на Турция Алпер Акташ, Почетния консул на Армения Ехиязар Узунян и председателя на еврейската общност под тепетата Светлозар Калев. Мултимедийната презентация на проекта предизвика одобрението на присъстващите и широка дискусия по детайли  от осъществяването му.

„Предстои ни среща с Генералния консул на Гърция в Пловдив Николаос Папагеоргиу, до който изпратихме писмо с представяне на идеята, тъй като няма възможност да бъде днес с нас“, споделиха председателите на фондацията. И се ангажираха в началото на месец декември да презентират пред представители на общностите мястото, което  ще превърнат заедно в Дом на етносите.

Ресторант „Пълдин“ предложи традиционни български ястия за срещата сред амосфера, характерна за българския възрожденски бит.