Събития

Днес отваряме Етно клуб ЗАЕДНО с Дома на етносите

Традиционни напитки и храни на етносите ще се предлагат през цялата година в Клуба на първия етаж в Дома на етносите, който отваря врати днес. Това ще е мястото, където сутрин ще може да започнем деня си с истинско неаполитанско кафе, по обяд – да похапнем родопска мелба, в следобедните часове – еврейски борекас или просто да се насладим на стакан руски чай, а вечерта да изпим по чаша с приятели в изключително уютна обстановка. Идеята е всеки член на клуба да се чувства като у дома си и да има възможност да кани и свои приятели. За по-специалните гости е атмосферата в т.нар “ретро стая”, обзаведена в бароков стил. А топлите пловдивски вечери с коктейл в ръка и гледка към Античния театър могат да се превърнат в незабравимо преживяване за всеки пловдивчанин, турист и гост на Пловдив.

ivan-mitov1Домът на етносите ще може да се посещава с клубна карта от 11 до 19 часа. Художникът с пътешестващ дух Атанас Хранов е с годишна карта номер 1. А първата златна карта и четвърта в списъка на клубните ни приятели, е на дълбоко уважавания в гилдията на правистите адвокат Иван Митов.

Освен място, където са събрани под един покрив кътовете с бита от 19 и 20 век на арменци, българи, евреи, италианци, роми, руснаци и турци и пространство за изкуство, както и място, където да усетим на върха на небцето си бита им, Домът ще е и пространство за официални и делови срещи, провеждане на различни обществени, социални и културни събития: семинари, малки конференции и кръгли маси, работилници за артистични дейности и заняти и всичко, което може да ни обедини за по-добър свят.