Събития

Каним ви да сме ЗАЕДНО с летните ни Арт Ателиета в Дома на етносите 

Домът на етносите отваря вратите на лятото със свежи предложения за Арт Ателиета, в които могат да се включат деца и възрастни от 2 до 102 години. Какви са те, какво включват и кой ще ги води? Вижте защо да изберете да се запишете до 7 юли 2016 г.:

ТВОРЧЕСКО ПИСАНЕ – Ако детето ви е над 10 годишна възраст и има усет да рисува с думи, не се колебайте да го попитате иска ли да сподели таланта си с приятели в лятната школа по творческо писане с водещ журналистката и писателка Екатерина Костова. Как да
разказваме истории, как да подреждаме метафорите така, че да не потапят посланието им, а да ги държат на повърхността, кога да сложим финалната точка – и още много отговори ще откриват децата в 60 минутните занимания два пъти седмично от 10 юли до 10 август в дни и часове, които ще изберете заедно. Предлагаме на децата ви вълнуващо пътешествие през фантазията им, което само от тях зависи дали ще завърши с порастването им или ще ги превърне в приключенци сред думите оттук до края на света 🙂
katiАтелие по творческо писане ще отворим и за възрастни два пъти седмично, при интерес да научите повече с акцент журналистика и/или литература.

Ателието ще се провежда при записани минимум 5 деца.
Цена за 1 час: 12 лв. За повече от 5 посещения: 20% отстъпка от общата цена.
Индивидуални часове: по договаряне
Записване на: ethnonouseplovdiv@gmail.com, 0888383042

ФОТОГРАФИЯ – Да притежаваш фотоапарат не те прави фотограф. Но пък ти дава възможност да погледнеш света през обектива му. Какво ще видиш през него? Как да го позиционираш, за да съхраниш мига по най-интересния начин? Как да се разбереш със светлината? Какво е фокус и ако не е да извадиш зайче от шапка, защо е толкова важно да си умел с него? Носителят на награда Пловдив за фотография и операторско майсторство през 2013 г. Юлиан Георгиев е готов да посрещне в лятното ателие по фотография всички, za simeon10които са любопитни да научат най-важното в „улова на картини и емоции“ в два последователни дни по 3 астрономически часа от 10 юли до 10 август, които ще изберете заедно. Предлагаме ви вдъхновено фото изживяване, в което теорията е достатъчна, за да не ви отегчи, а практиката ще завърши с възможност за разпечатване на снимки.

Ателието ще се провежда при записани минимум трима души и ще се провежда в групи до 5 участника.
Цена за 1 ден (3 часа): 40 лв. За двата дни (6 часа): 70 лв.
Индивидуални часове: по договаряне
Записване на: ethnonouseplovdiv@gmail.com; 0889 876 910

ТАНЦИ: Искате ли вие и/или децата ви да сте неотразими танцьори и само за едно лято да научите основните елементи на най-популярните стилове – латино, джаз и модерен балет, хип-хоп, MTV dance, характерни и етно танци – испански, индийски, гръцки, български народни хора и ръченица? Лятната танцова програма на Лали Златанова, основател на първото студио за свободни танци в България, набира желаещи за занимания всеки tanciпонеделник и четвъртък от 1 юли до 10 септември. За децата часовете се организират в три разлчини възрастови групи: от 3 до 5 години (17:30-18:20 часа); от 5 до 7 години (18.30-19.20 часа); за деца над 7 години – самостоятелни занимания или в група до 6 деца (часът и денят на заниманията се уговарят индивидуално) Какво ще спечелят малчуганите, освен танцови знания? Практики за правилна походка и стойка на тялото, развитие на музикалността и чувството за ритъм. Усмивки. И обич към танца. А какво ще спечелят възрастните в
Ателието по танци за тях (19.30-20.20 часа)? Време за релакс, добро настроение, свобода. Зареждане с положителна енергия, мотивация да откриват щастието във всяко движение. Ателието по танци на Лали Златанова предлага и индивидуални танцови обучения, фирмен танцов тийм билдинг, специални хореографии за младоженци.

Ателието по танци може да посещавате с еднократен вход от 7 лв, със сeзонна картa (с включени 10 посещения) за 50 лв. и индивидуално, по договаряне. За повече информация и записвания: ethnonouseplovdiv@gmail.com и тел: 0878 763686; 0887 763686

ИЗЯЩНИ И ПРИЛОЖНИ ИЗКУСТВА: Ако детето ви е на възраст между 2 и 4 години и искате да прекара творчески часове заедно с вас или с други близки хора,класът „Рисувам с мама“ е точно за вас – аниматорът Адриана Софрониева ще насити всеки час (30-45 мин.) от програмата му не само с рисуване, а и със занимателни игри. Така мама, тати или баба ще творят и ще се забавляват ЗАЕДНО със своя наследник и в компанията на група до 10 adiчовека. За по големите деца – между 10 и 12 години Ади предлага класа “Цветни фантазии“. В него децата ще учат как се отпечатва върху стъкло. Някои от часовете ще са на открито – под сянката на огромните чадъри на чудесната ни тераса с изглед към Античния театър. Осигурете престилки за рисуване или „работни дрешки“ и, разбира се, много усмивки 🙂 Другото е от нас.
Програмите в Ателието по изящни и приложни изкуства ще се провеждат при записани минимум 5 деца (и още толкова възрастни за класа „Рисуваме ЗАЕДНО)
Цена за 1 час: 7 лв.
Записване на: ethnonouseplovdiv@gmail.com и тел. 0892 377533

gradinaTATAОчаквайте да обявим и лятното арт ателие по пиано 🙂

По време на Летните Арт Ателиета в Дома на етносите ще работи и Етноклуба към него. В него ще може да почетете книга или да разговаряте с приятели в компанията на чаша ароматна напитка.

Запишете се до 07 юли 2016 г.!  Очакваме ви 🙂