Събития

Директорът на ОУ „Екзарх Антим I“ и зам.-кметът Георги Титюков тренираха ЗАЕДНО с децата в първото „Спортно междучасие“

 Първата тренировка по новия пловдивски проект „Спортно междучасие“ ми се отрази изключително тонизиращо. Това заяви пред Дарик директорката на ОУ „Екзарх Антим I“ Катерина Василева. Тя добави, че се чувства свежа в началото на новия  работен ден, а децата са разтоварени и влизат с усмивка в следващия час. Времето, което можеше да бъде прекарано в спорове и конфликти между учениците, бе използвано заедно от всички за спорт, каза още директорката.

„Екзарх Антим I“ е училището, в чийто двор се проведе първата тренировка по новия проект „Спортно междучасие 2017“. Над 400 деца от първи до седми клас включително изпълниха училищния двор. Освен преподаватели и ученици, в активността се включиха зам.-кметът Георги Титюков, главният редактор на  Дарик радио Пловдив – Лалка Златанова, както и директорката Катерина Василева. Тренировката бе водена от директора на Пловдивския културен институт Марияна Стракова.

Спортно междучасие стартира с добра новина за училището.  Само преди дни ОбС  Пловдив одобри отпускането на 30 000 лв.  за проектиране на нов физкултурен салон в „Антим I“. Георги Титюков съобщи новината на учениците и заяви, че се надява проектът да е готов до края на януари.

Тренировките в “Спортно междучасие” ще продължат и през следващите 2 месеца. Учениците ще се запознаят отблизо с 16 различни спорта. Те ще имат възможност да се включват в заниманията преди началото на учебния ден или по време на голямото междучасие. През следващите дни ще се проведат и първите спортни междучасия в ОУ “Райна Княгиня”, ОУ “Васил Левски”, СОУ “Черноризец Храбър”, СОУ “Свети Седмочисленици” и СOУ “Св. Св. Кирил и Методий”.

Автор на проекта е Фондация „Заедно“, като основни партньори при реализирането на идеята и цялостната организация са район “Тракия” – Община Пловдив и Пловдивския културен институт.

Още по темата може да прочетете на https://dariknews.bg/regioni/plovdiv/obs-glasuva-35-000-lv.-za-izgrazhdane-na-nov-fizkulturen-salon-2046860