Събития

Децата от още 2 училища в Пловдив получиха своите спортни пособия от Фондация „Заедно“ по проект “Спортно междучасие”

Учениците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и ОУ “Райна Княгиня” получиха тази седмица десетки спортни пособия по проект „Спортно междучасие“, който се реализира от Фондация “Заедно” по Програма “Пловдив за младите”. Преподавателите по физическо възпитание и спорт изготвиха списъци с необходимите за децата топки и уреди, които бяха доставени в пълен комплект. Спортният партньор на проекта магазин „Decathlon” в Пловдив осигури за двете училища близо 80 хандбални, футболни, баскетболни и волейболни топки, десетки въжета за скачане, ракети и пера за бадминтон, обръчи, постелки за гимнастика и др.

Подаръците, които зарадваха изключително много децата, връчиха лично кметът на Район “Западен” Димитър Колев и кметът на район “Северен” инж. Ральо Ралев. Те ще бъдат използвани, както в часовете по физическо възпитание и спорт, така и за извънкласни спортни дейности. Двете училища получиха и специални плакети от Община Пловдив и Фондация “Заедно” за масовото участие и популяризирането на каузата за активен начин на живот на децата и младите хора.

Заместник-директорът на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Десислава Вълкова раздаде 20 грамоти на ученици от 1 до 12 клас, както и на преподаватели, които са участвали най-активно в проведените тренировки през изминалите седмици. Децата от ОУ “Райна Княгиня”, отличили се в различни спортни съзтезания, също бяха наградени с медали и грамоти от директорa Мария Гайдарова и инж.Ралев, който подкрепя инициативата и като активно спортуващ човек.

Тренировките и в двете училища води Лили Тодорова от клуба по комбинирана гимнастика и Zumba Dаnce в Пловдивски Културен Институт, която дойде със своето бебе, за да покаже, че всички родители могат да спортуват заедно с децата си и да им дават добри примери за здравословен начин на живот.

 

“Спортно междучасие” се реализира от началото на учебната година по Програма “Пловдив за младите”. Активностите могат да бъдат следени всеки ден и в официалната страница на проекта във facebook. Целта е примерът, който дават учениците от града под тепетата, да стигне до повече техни връстници от цялата страна и поне два часа седмично децата да заменят игрите на компютрите с тези в парка или спортната зала.

Проектът се реализира благодарение на обединените усилия на Община Пловдив, Фондация “Заедно” гр. Пловдив, Район “Тракия” – Община Пловдив и Пловдивския културен институт (ПКИ). Спортен партньор на проекта е магазин DECATHLON в Пловдив, а oсновният медиен партньор на “Спортно междучасие” е Българското Национално Дарик радио.