Събития

ЗАЕДНО в първия ден на най-празничния месец от годината

Светлините на 2018 г. грейнаха тази вечер на Римския стадион в сърцето на Пловдив. Цифрите на Новата година с надежда за благословени дни светнаха заедно представители на три религии от четири общности. Празничният концерт „Светлина и надежда“  бе със специалното участие на хор Ангел Букорещлиев, деца от ВФ „В. и К. Тютюнджиян “ и ОЧ „Шалом“.
Събитието, което 7-ма поредна година дава началото на празничния месец декември, се организира под егидата на почетния консул на Армения г-н Ехиязир Узунян.
Празникът „Светлина и надежда“ тази година  минава под знака на взаимната толерантност и уважение.

Тържеството бе уважено от управителят на ОИ Старинен Пловдив г-н Минко Кафтански, представители на почетното консулство на Република Турция в Пловдив, неправителствени организации, много пловдивчани и гости на града.

Благодаря на всички, които по един или друг наин станаха част от събитието и ще са заедно с нас  през целия празничен месец декември!
Нека цари мир в душите Ви, топлина и уют в домовете Ви!
Това заяви Д-р Ахавни Кеворкян, която е основен органозатор на традиционното събитие,  съветник по културните въпроси на почетния консул на Армения и член на управителния съвет на Фондация „Заедно“.