Събития

Театър и цирк в двора на детска градина

На 31 май децата от ДГ „Майчина грижа“ в район „Централен“, ще могат да гледат “Музикалница” – най-новият aвторски куклен театрален спектакъл на режисьора Петя Недева. Детският театър, който е част от програмата на фестивала „Синьо лято“ в Пловдив, ще започне малко след 9.30 ч. в понеделник. Постановката е един от творческите проекти, подкрепени от Национален Фонд “ Култура” и ще се представи за първи път на импровизирана открита сцена, в дворното пространство на детската градина.

Първото издание на детския фестивал „Синьо лято“ в Пловдив тази година се провежда в рамките на Панаира на кулинарното изкуство „Етно кухня на колела“ на фондация „Заедно“, който също е посветен на децата. Ето защо малчуганите от „Майчина грижа“ ще се включат и в кулинарна работилница, по време на която ще приготвят традиционна калоферска баница по домашна рецепта.

Голямата изненада за децата ще бъде подаръкът от италианската общност в Пловдив. Свое шоу в двора на градината ще изнесе известният Маг Серджо Алфонсо.

Изненади за децата в навечерието на 1 юни ще подготвят и партньорите на панаира и детския фестивал – пловдивската компания Chipolino и верига магазини Pepco Bulgaria Ще има сладки изкушения от АГИ-1 и трапезна “Жива вода” на Бутилираща компания „Хисар“ от извор №7.