Събития

Театър, цирк, арт ателиета, игри и много изненади за децата и цялото семейство във втория ден на кулинарния етно панаир и фестивала „Синьо лято“ в Пловдив

Спектаклите и забавленията за децата и цялото семейството продължават и в неделния ден сред природата в парк „Рибница“, район „Северен“. Програмата започва в 10 часа сутринта с представяне на традиционните закуски на турската, еврейска и татарската общност. Гостите ще могат да си хапнат турски сладкиши, по оригинални рецепти, традиционни еврейски бонбони от фурми, както и любимите на всички сладки „Ушите на Аман“. Децата ще опитат лакомството „чак-чак“ от татарската кухня и домашни пирожки. Сладкишите на „АГИ“ също ще бъдат част от кулинарните изкушения, а големите награди за децата са подготвени от Chipolino.
Напомняме, че посетителите могат да си носят сгъваеми столове или одеало за пикник, за да се насладят напълно на обстановката.
Към 10:30 ч. ще започне първият спектакъл от деня – театралната постановка “Музикалница” на Петя Недева. Представлението се създава като естествен резултат от многогодишната работа на актрисата в музикални занимания с деца. “Музикалница” вдъхновява и води публиката към Радостта от Творчеството. В този спектакъл героите идват от музикалния свят. Главният герой Додо Ресол е гмуркач – откривател на забравени тонове. В безкрайния Океан на Звуците живеят многобройните потомци на два големи рода. Къде се намира този океан и кои са те? – публиката ще разбере от сцената на Фестивала „Синьо лято“. Забавленията ще продължат с музикална работилница и танцова сесия.

В обедните часове от 12.30 до 16.00 ч. малчуганите ще могат да участват в Арт студио „Приключение“ на художничката Варвара Карнаух, която е от украински произход. Заниманията са подходящи за деца над 7 години. Те ще могат да изработят сами традиционни свирки от глина и „мотанки“ – кукли за здраве. Тези вълшебства децата ще сътворят благодарение на програмата за подкрепа на любителското творчество на НФ „Култура“.

В същите часове момчетата ще могат да се състезават на поляната в парка и в традиционната еврейска игра „Стрелба с лък“.

Програмата на сцената следобед ще открият в 13:00 ч. момичетата от Танцово студио „Милениум“, чието участие на фестивала също е с подкрепата на НФ „Култура“.

Кулминацията в неделната програма ще е цирковият спектакъл на децата от Националната школа по атракционни изкуства. Той ще започне малко след 13:00 ч. и ще продължи близо 90 минути. В трупата, чиито ръководител е Бойчо Костадинов, ще участват и украински деца, които вече живеят със семействата си в България.
Концертът на деца таланти ще продължи по-късно с участието на Анна-Мария Гендова, която ще представи и една от най-известните песни от „Евровизия“.

Вечерта, преди закриването на фестивала и кулинарния панаир, предстои още една голяма изненада за децата, подготвена от турската общност.

Всички пловдивчани и гостите на града могат да следят пълната програма за панаира и фестивала от официалните страници във фейсбук на Фондация „Заедно“ и Панаир на кулинарното изкуство „Етно кухня на колела“.
Проектът на Фондация „Заедно“ е част от Културния календар на Пловдив.
Панаирът на Кулинарното изкуство „Етно кухня на колела (за деца“), в рамките на който се провежда и Фестивалът за децата и семейството „Синьо лято“ се реализират по Програма „Фестивали и значими събития“ на Отдел „Култура, археология и културно наследство“. с финансовата подкрепа на Община Пловдив и със съдействието на общинската администрация в район „Северен“.

ПРОГРАМА НА СЕДМОТО ИЗДАНИЕ НА ПАНАИРА НА КУЛИНАРНОТО ИЗКУСТВО „ЕТНО КУХНЯ НА КОЛЕЛА“
И ВТОРИЯ ФЕСТИВАЛ ЗА ДЕЦАТА И СЕМЕЙСТВОТО „СИНЬО ЛЯТО“
ФОНДАЦИЯ „ЗАЕДНО“ гр. ПЛОВДИВ
НЕДЕЛЯ 11.09.22, Парк „Рибница“, Начало 10.00 ч.

10:00 ч. ОТКРИВАНЕ
ПАНАИРА НА КУЛИНАРНОТО ИЗКУСТВО „ЕТНО КУХНЯ НА КОЛЕЛА“(за деца)
ПРЕДСТАВЯНЕ НА ТРАДИЦИОННИТЕ ЗАКУСКИ на турската, еврейска и татарската общност

10.30 ч. ТЕАТРАЛЕН СПЕКТАКЪЛ „МУЗИКАЛНИЦА“ – ПОСТАНОВКА НА ПЕТЯ НЕДЕВА

11:40 ч. ТАНЦОВА СЕСИЯ

12:00 ч. – 16:00 ч. ТРАДИЦИОННА ЕВРЕЙСКА ИГРА „СТРЕЛБА С ЛЪК“

12:00 ч. – 16: 00 ч. АРТ РАБОТИЛНИЦА „ПРИКЛЮЧЕНИЕ“

ВАЖНО!!!
ПОРАДИ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПРЕВАЛЯВАНИЯ В НЕДЕЛНИЯ СЛЕДОБЕД,
ПРОГРАМАТА НА ФЕСТИВАЛА И СПЕКТАКЛИТЕ НА СЦЕНАТА ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ОТ 13:00 ЧАСА, а НЕ ОТ 16:00 Ч., КАКТО БЕ ОБЯВЕНО ПРЕДВАРИТЕЛНО.

13:00 ч. ТАНЦОВ СПЕКТАКЪЛ на ТС„МИЛЕНИУМ“

13:10 ч. ЦИРКОВ СПЕКТАКЪЛ „ОТ ДЕЦА ЗА ДЕЦА“ НА НАЦИОНАЛНАТА ШКОЛА ПО АТРАКЦИОННИ ИЗКУСТВА

14:45 ч. КОНЦЕРТ НА ДЕЦА ТАЛАНТИ С УЧАСТИЕТО НА АННА-МАРИЯ ГЕНДОВА

15:00 ч. ТАНЦОВ КОНЦЕРТ НА ФТА „ДИЛЯНКА“

15:30 ч. ТОМБОЛА и ЗАБАВНИ ИЗНЕНАДИ

16:00 ч. МУЗИКА, СВОБОДНИ ТАНЦИ, РАЗГЛЕЖДАНЕ НА АРТ АТЕЛИЕТО, ЕТНО КУХНЯ, ЗАКРИВАНЕ НА ИГРИТЕ

17:00 ч. ЗАКРИВАНЕ