Събития

Koe e най-вкусното ястие на Първия панаир на кулинарното изкуство, избираме ЗАЕДНО днес!

Тази вечер е кулминацията на Панаира на кулинарното изкуство “Етно кухня на колела”, който се проведе за първи път в Пловдив. Представители на всички етнически общности и приятели на Фондация “Заедно” се събират на Гала вечеря в Дома на етносите, на която ще бъде обявен MasterEthnoChef – майсторът, който е приготвил кулинарното изкушение, събрало най-много гласове по време на панаира. Коe е най-вкусното ястие определят всички пловдивчани и гостите на Пловдив, които са глаували по време на дегустации през изминалите пет тематични вечери. Вотът бе явен със специална “Кулинарна бюлетина”. Своеобразното социологическо проучване се проведе благодарение на помощта на доброволци от НАРД – Пловдив, които присъстваха на всяка тематична вечер. Всички етно кухни ще бъдат представени заедно днес, като в кулинарното шоу ще участват ястия и на други общности, които живеят в Пловдив.

Ако не сте спечелили покана за Гала вечерта, която ще събере на една трапеза кулинарните изкушения на арменци, евреи, турци, руснаци, италианци, гръци и македонци, може да направите своята резервация в Дома на етносите на тел. 0878 763686. Стойността на куверта за вечерта е 10 лв. Събраните средства ще бъдат използвани за дейността на Фондация “ЗАЕДНО”, в подкрепа на мирното съжителство на различните етноси в най-стария жив град в Европа.

Проектът “Етно кухня на колела” на Фондация “Заедно” в Пловдив се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив, съвместно с местните етнически общности с най-стара история в най-стария жив град в Европа. Арменци, евреи, руснаци, турци и италианци дават заедно пример за толерантност и взаимно разбирателство. Проектът е включен в Културния календар на Пловдив за 2017 г. и се осъществява в подкрепа на каузата Пловдив Европейска столица на културата 2019.

Кое ястие ще бъде определено за най-вкусно по време на Първия панаир на кулинарното изкуство в града под тепетата може да разберете от страницата на събитието във фейсбук и от сайта на проекта www.ethnokitchenonwheels.blogspot.bg. Гала вечерта се осъществява и с подкрепата на Международен панаир Пловдив.