Събития

17-годишни момичета спечелиха фотоконкурса “Пловдив – палитра от етноси”

Емел Мурад и Елора Павлова, ученички от 11 клас в Математическата гимназия “Акад. Кирил Попов” в Пловдив, грабнаха първите две награди във фотoконкурса “Пловдив-палитра от етноси”, който Ротари клуб Пълдин Пловдив организира съвместно с Фондация “Заедно”, в памет на доц. Красимир Давчев – Президент на клуба. Фотоизложбата с 50-ет от допуснатите до участие творби, е подредена в Дома на културата “Борис Христов”.

Снимките на Емел и Елора “В кадър” и “Докосване” бяха оценени най-високо от журито и заради оригиналния поглед към темата. Момичетата работят по задание на клуба по фотография, в който участват. Фотосите са от ресторнат “Пълдин” в Стария град и от Панаира на занаятите в Пловдив, който традиционно вече се организира от Регионалната занаятчийска камара.

     Елора Павлова “Докосване”

Изложбата отразява историята и живота на етническите общности в Пловдив, а авторите са както любители фотографи, така и професионалисти. Несъмнено едни от най-добрите творби в нея са на Милан Христев, носител на множество награди за цялостно творчесто и принос във фотографското изкуство.

Милан Христев “Столипиново”

Освен първите 3 фотографии, събрали най-много точки, журито отличи и още няколко интересни творби. Една от тях на Александър Карамфилов “История” привлече вниманието със стара църковна книга, която той е успял да снима в Арменския апостолически храм “Сурп Кеворк” в Пловдив.

Александър Карамфилов „История“

Наградите бяха връчени от художника Ралица Стайкова от Ротари клуб Пълдин Пловдив. Авторите на 3-те фотографии стигнали до финала, получиха и парични премии от 200, 100 и 50 лв. съответно за първа, втора и трета награда.

Специалната награда на публиката грабна Паулина Стоянова. Снимката й “Наследство” на абитуриентка в национална носия спечели най-много „лайкове” във Facebook страницата на клуба. Наградата е на стойност 100 лева.

Паулина Стоянова „Наследство“