Събития

Арт работилница за глинени свирки и кукли – специално за децата на „Синьо лято“

Фондация „Заедно“ ви представя Варвара Карнаух – един от новите партньори в културните събития на екипа.
Варвара е създател и художествен ръководител на Арт-студио „Приключение“ в град Хисаря. Тя е художник и графичен дизайнер, обича да се впуска в нови предизвикателства. Дава на учениците си увереност в собствените им възможности и им помага да открият радостта от откриването на разнообразието в света.

„Подарявам преживяване. Ние работим в различни техники: керамика, мозаика, живопис, графика, рисуване по стени, моделиране от картон, плъстене от вълна, създаване на анимация“, разказва Варвара.

Студио „Приключение“ в Хисаря работи от 2015 година. През годините децата участват и имат много награди от национални и международни конкурси, имат редица изложби.

„За съжаление последните няколко години в Хисаря нямаме изложбена зала и през зимния сезон почти не работим, поради високите цени на тока и пандемията. Но не се предавам и продължавам да експериментирам с възможностите на талантливите деца. Всичко което ние правим може да се види на страничката ни https://www.facebook.com/VaraVaraArt

По проект „Един град, три религии, седем етноса – от миналото за бъдещето“, който бе одобрен за финансиране от НФ „Култура“ по Програма за развитие на любителското творчество, Варвара има възможност да открие Арт ателие и да представи дейността си по време на втория ден на Фестивала за децата и семейството „Синьо лято“.

Заниманията са подходящи за деца над 7 години. Малчуганите ще могат да изработят сами окарини – традиционни свирки от глина, както и специални кукли – „мотанки“ – за здраве.

Заповядайте в Арт Студиото на открито от 12 до 16 ч. на 11.09.2022 г.(неделя) в парк „Рибница“, район „Северен“ в Пловдив.