Събития

Литературно четене, две изложби, винена дегустация и премиера на книга ЗАЕДНО в майската програма на Дома на етносите

С литературно четене на журналисти, които пишат поезия и проза, ще открие публичните събития през месец май Домът на етносите. От 18 часа на 11 май, когато под тепетата преди 165 години за първи се е чествал празника на създателите на българската азбука Св. Св. Кирил и Методий, в арт пространството на втория етаж свои творби ще четат Антон Баев, Екатерина Костова, Станислава Станоева и Стоян Терзиев. Ще звучат разкази от Стефан Бонев, с чието четене приятелите и колегите ще му отдадат почит посмъртно. Съпроводът на китара ще е от журналиста Хари Нигохосян.

Две събития ще поставят различни акценти във вечерта на 13 май. Изложба Рисунки ПОП АРТ от частната колекция на Давиде Кристияно, създател на Италианския фестивал на красотата в Пловдив и представител на италианската общност в Консултативния съвет на фондация ЗАЕДНО, ще представи от 18 часа произведения от Анди Уорхол, Кийт Харинг, Жан Мишел Баскя, Пикасо, Салвадор Дали и Маргит.
Час по-късно, от 19:00, любителите на класни вина ще имат възможност да дегустират напитки с авторския почерк на  трима талантливи млади технолози – Роси и Едуард Коуриян и Петър Георгиев  от ROSSIDI. Вината на Rossidi се открояват с характерна артистичност, оценена високо и от известната британска дегустаторка и винен критик Джансис Робинсон.

На 26 май от 18:00 часа фотоизложба с  ескизи от живота на арменската общност в Пловдив ще подредят представители от културното им дружество със съдействието на д-р Ани Кеворкян от Консултативния съвет на фондация ЗАЕДНО.

В последната неделя на месеца, 29-ти май, Домът на етносите ще предложи едно нетрадиционно предиобедно матине за всички, изкушени от динамичността на личния им финансов портфейл. Заместник председателят на Асоциацията на трейдърите в България Стефан Трашлиев ще направи премиера в Пловдив на книгата си „Уроци на трейдъра милионер“ от 11:00 часа, след което ще раздава автографи в етно-клуба на първия етаж.

Входът за всички събития е свободен. С изключение на винените дегустации, които ще са отворени срещу 9 лева, а за притежателите на годишни клубни карти ще е безплатен.

Информация за програмата, както и връзка с Дома на етносите, може да получавате чрез имейл: ethnohouseplovdiv@gmail.com и чрез фейсбук страницата му. Заповядайте!