Събития

Вълшебна вечер ЗАЕДНО с италианската оперната музика в читалище Шалом

Вълшебна вечер с италианската оперна музика събра на 10 юни заедно представители на различни етнически общности под тепетата в концертната зала на читалище Шалом. Вечерта е част от културния календар на фондация ЗАЕДНО и е подарък за любителите на оперното пеене от представителя на италианската общност в Консултативния съвет на фондацията Давиде Кристиано и неговото семейство. По покана на инж. Светлозар Калев от Консултативния съвет, домакини на първото изнесено събитие от Дома на етносите стана читалището на еврейската общност в Пловдив Шалом.

Младите артисти от пловдивската опера – Мария Калоферова ( пиано), Светлана Иванова ( сопрано) и Марк Фаулър (тенор), завладяха публиката още от първите си минути на сцената и я вдигнаха на крака в края на представлението с изпълнените брилянтно италиански канцонети и арии от опери на Пучини и Верди. Сред аплодиращата публика беше почетният консул на Италия в Пловдив Джузепе Де Франческо, който подкрепи и първия проект на фондация ЗАЕДНО – Дома на етносите в Пловдив.

Членовете на Консултативния съвет на фондация ЗАЕДНО застанаха зад каузата „Дом на пловдивската опера“. Инициаторът на гражданската инициатива, пловдивският общественик, бизнесмен и ценител на изкуството Любозар Фратев благодари за подкрепата и също получи аплаузи от залата.

По време на вечерта фондация ЗАЕДНО обяви благотворителната си кампания за създаване на Лятна Арт Школа в Дома на етносите. Специално подготвената урна за дарения ще бъде отворена на заседание на Консултативния съвет на фондацията на 17 юни.
Очаквайте информация за Лятната Арт Школа в седмицата след това.