Събития

Морски нюанси и музика ЗАЕДНО в Дома на етносите

Час след като в събота следобед изметохме откъснатите от градушката листа и клони в двора и по стълбите в Дома на етносите, арт пространството на втория ни етаж се изпълни с ценители на изобразителното изкуство и въздействащите пейзажи на Стефано Поповски. В центъра им са морето и лодките – 18-те живописни платна са сътворени през тази година, художникът представя и един фрактал на морска тематика.

Доайенът на пловдивските художници Иван Поповски подкрепи с артистичното си присъствие сина си. И докато публиката разглеждаше картините, две импровизирани музикални изпълнения на пиано добавиха още емоция в атмосферата. Сред гостите на експозицията, вдъхновени от магията на цветовете и настроението й, пред пианото застана музиканът Мичо Димитров, който изпълни някои вечни песни за любовта.

Камерната изложба съчетава експресия и импресия едновременно. Тя ще остане при нас до края на август. И тъй като сме с променливо работно време през лятото – ако желаете да разгледате изложбата и да отнесете в дома си морето чрез картина на Поповски, може да се свържете с нас на лични съобщения или по мейла: ethnohouseplovdiv@gmail.com