Събития

Този септември очаквайте: Кулинарния панаир „Етно кухня на колела“ и Фестивал „Синьо лято“ за децата на Пловдив

Екипът на Фондация „Заедно“ подготвя второто издание на Фестивала за децата и семейството „Синьо лято“, което тази година ще се проведе отново в рамките на Панаира на кулинарното изкуство „Етно кухня на колела“.

Освен традиционните ястия, които майстор – готвачите от общностите с най-стара история в Пловдив ще приготвят за дегустации, организаторите подготвят и нови кулинарни изненади. През целия уикенд на 10 и 11 септември сцената и откритите площи в парк „Рибница“ ще бъдат посветени на „Изкуство от деца за деца“ . Идеята е в рамките на фестивалните дни малчуганите да гледат отблизо опера, театър, цирк и атракционни изкуства, музикални и танцови концерти. Спектакли на открито за децата и семейството ще има и в други райони на Пловдив. Пълната програма за панаира и фестивала ще бъде оповестена в началото на месец септември.

Екипът на Фондация „Заедно“ продължава традицията да помага и да дава сцена на деца-таланти от града и региона. През 2021 г. на сцената на фестивала „Синьо лято в Пловдив“ участваха над 360 деца.

Всички малчугани, които обичат да рисуват, ще могат да се включат в пленер на открито „Детска Вселена“, който ще водят преподаватели и възпитаници от Националната Художествена гимназия „Цанко Лавренов“. В рамките на панаира и фестивала ще се проведат отново танцови и арт работилници, забавни и състезателни игри.

Проектът на Фондация „Заедно“ за поредна година е част от фестивалите в Културния календар на града и се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив. Изненади за децата в навечерието на Новата учебна година ще подготвят и партньорите на панаира и детския фестивал.