Събития

Послание от екипа на Фондация „Заедно“ на Международния ден на етническата толерантност

Международният ден на толерантността служи като напомняне, че толерантността не е просто липса на дискриминация, а активно насърчаване на хармонията и единството между хора с различен произход, култура и вярвания.

На днешния ден ние отново потвърждаваме нашия ангажимент към опазване на мирното съжителство в Пловдив, който трябва да остане пример за етническа толерантност. Това е градът, в който жителите му са надраснали предразсъдъците и могат да бъдат посланици на положителна промяна за един свят, в който културното многообразие е част от историята, настоящето и бъдещето.

Екипът на Фондация „Заедно“ в Пловдив отправя послание по повод Международния ден на етническата толерантност. Неправителствената организация е единствената, в която от години работят заедно представители на всички Авраамически религии от седем етнически общности.

Вижте пълния текст на декларацията:

16 ноември – Международен ден на етническата толерантност

Скъпи пловдивчани и приятели на Фондация Заедно,

В свят, все по раздиран от конфликти, необходимостта от разбиране, приемане и уважение един към друг никога не е била толкова важна. Международният ден на толерантността служи като напомняне за важността на културата на диалога и взаимно разбирателство.
Толерантността не е просто липса на дискриминация, а активно насърчаване на хармонията и единството между хора с различен произход, култура и вярвания. Това е крайъгълният камък, върху който се гради мирното съжителство, и играе ключова роля в създаването на по-приобщаващо и справедливо общество.
На днешния ден – 16 ноември 2023 г. – нека отново потвърдим нашия ангажимент към опазването на етническото многообразие и богатство в Пловдив и да работим заедно за премахване на предразсъдъците и дискриминацията.
Нека този Международен ден на толерантността вдъхнови всички да бъдем посланици на положителна промяна за един свят, в който многообразието се почита, а различията се възприемат като силни страни.

С пожелание за един значим Международен ден на толерантността,

Екип на Фондация Заедно
Град Пловдив

16.11.2023 г.