Събития

Студенти подкрепиха каузата ЗАЕДНО със своя изложба в Дома на етносите

Стдентите от втори курс в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”, от специалността Педагогика на обучението по изобразително изкуство, откриха своята втора самостоятелна изложба живопис в Дома на етносите на 29 ноември.

Младите хора избраха да подредят изложбата си в подкрепа на етническата толерантност в града под тепетата. В залата на Ethno House са изложени 23 авторски творби, като още в деня на откриването Пола Монова продаде своята картина „Ден и нощ“. Официалното откриване на събитието, чиито основен организатор е Антония Христозова, премина в изключително приятна атмосфера с любими преподаватели и приятели на младите художници. За събитието свои картини нарисуваха и Петя Къева, Мария Георгиева, Ивелина Стоянова, Златина Трайкова, Нели Терзиева, Виктория Цветкова, Фатиме Низам, Пламена Калева, Чоно Чонов, Георги Манолов и Стоян Стоянов. Специалното участие бе на Славка и Йоанка Стефанови, които са майка и дъщеря и учат заедно в същия курс.

Специалността дава възможност за реализацията в различните сфери на изобразителните изкуства и компютърния дизайн, а това е второто самостоятелно представяне на курса. Изложбата ще остане отворена за посетители всеки делничен ден от 11 до 17 ч. до 12 декември т.г.