Събития

Официално “Спортно междучасие” откри кметът на Тракия и патрон на проекта Костадин Димитров

Над 400 ученици се включиха в тренировката по проект “Спортно междучасие” в СОУ “Черноризец Храбър”. Инициативата беше официално открита от кмета на район “Тракия” Костадин Димитров, който е патрон на проекта. По негова идея преди 2 години в няколко училища в Пловдив се проведоха поредица от сутрешни тренировки, водени от известни спортисти. Димитров е президент и старши треньор на Армейски Спортен Таекуон-до Клуб „Тракия” гр. Пловдив  и вицепрезидент на Българска Федерация по таекуон-до. Той e 6-ти дан,  7-кратен републикански шампион и национален състезател на Република България.

Въпреки дъжда, стотици ученици от СОУ “Черноризец Храбър” тренираха заедно преди началото на първия учебен час. Най-малките възпитаници на училището за първи път влязоха в новия спортен салон на училището, който смело може да се нарече един от най-хубавите в града. Изграден е на мястото на бившия плувен басейн, а стойността му е 127 000 лв., разказа директорът Елена Кисьова.

Костадин Димитров приветства новата придобивка на учениците в СОУ “Черноризец Храбър” и подчерта, че това става факт само с добър мениджмънт. „Това е третият голям емблематичен спортен обект, който се открива в „Тракия“, подчерта той.

Спортно междучасие“ е един проект, който има амбицията да продължи своето развитие. От опит знаем, че сутришната гимнастика прави децата много по-бодри. Изключително важно е да се отбележи, че с проекта даваме възможност на спортните клубове в града да се представят пред децата и така те да изберат своя спорт, който ще тренират през годината. Надявам се „Спортно междучасие“ да придобие широка популярност и този вид гимнастика да се практикува в цяла България“, коментира Костадин Димитров.
 Проектът „Спортно междучасие“ обхваща деца и тийнейджъри от 6 пловдивски училища. Инструктори и треньори, хореографи, ръководители на спортни клубове, представители на популярни видове спорт и културни организации ще водят по установен график в различните общински училища занимания на открито, насочени към подобряване на спортната подготовка, двигателната култура и общия физически тонус на учениците. Тренировката днес се проведе от инструктора по комбинирана гимнастика Лили Тодорова от Пловдивския културен институт.