Събития

Отбор на 4 етноса спечели куиза на народите в Пловдив

В навечерието на Международния ден на толерантността се проведе първият по рода си „Куиз на народите“ в Пловдив. Участниците бяха разделени чрез жребий в три отбора, които в продължение на близо три часа трябваше да отговарят както на въпроси от историята и културата на най-старите етнически общности в града, така и и на много предизвикателства.

Първото място спечели отбор „Букет“, в който имаше представители от еврейската, арменската, руската и турската общност. Победителите са Ваня Кънчева, Ани Ара Геворкян, Даниил Рьiжов и Несрин Сипахи.

Младежите от Фондация „Заедно“ бяха подготвили много изненади. Всички участници се забавляваха искрено, получиха символични подаръци за спомен, а победителите – специалните награди, осигурени от организаторите. Всички изявиха желание да участват отново заедно и в други съвместни събития.

Домакин на събитието бе ОЕ „Шалом“ Пловдив. То е част от проекта “НАЙ-СТАРИЯТ ЖИВ ГРАД В ЕВРОПА – ПОСЛАНИК НА ТОЛЕРАНТНОСТТА”, който се осъществява и с финансовата подкрепа на Отдел „Култура и културно наследство“ в Община Пловдив.